herstel red cedar

Reiniging en herstel van Red Cedar

Is reiniging en herstel red cedar mogelijk? Die vraag horen we vaak van de nieuwe eigenaren van oudere houten huizen. Het antwoord is meestal: ja.

Wellicht hebt u een huis gekocht met een red cedar gevel die in slechte staat verkeert, of u hebt lange tijd geen gelegenheid gehad om uw huis te onderhouden. In dat geval hoeft er geen man overboord te zijn. Red cedar behandelen, reiniging en herstellen is het gevelbekleding zeer geschikt.

In de handel zijn tal van middelen aanwezig die u hierbij van dienst kunnen zijn. Dit zijn producten die als reinigingsmiddelen, restauratiemiddel of glansmiddel worden aangeprezen. Wat ze precies doen, kan per product verschillen. Lees dus goed de gebruiksaanwijzing.

Veel van dit soort herstelproducten is bedoeld voor horizontale oppervlakken. Vaak werken ze echter ook op verticale ondergronden zoals gevels. In de categorie reinigingsmiddelen komt u veelal afbijtmiddelen tegen, maart ook bleekmiddel en samenstellingen van oxaalzuur. Hiermee kunt u de aangetaste red cedar gevel schoonmaken. Ga pas verder met de afwerking als de ondergrond droog is.

Reiniging en herstel red cedar – Oude verf

Andere punten waarop u moet letten bij het herstel van in slechte staat verkerend cederhout, zijn de aanwezigheid van oude verfresten en eventuele beschadigingen. Het is aangeraden om restanten van de oude verflaag te verwijderen, met name als deze schilfers en barsten vertonen. Anders staat de oude verflaag de hechting van de nieuwe afwerking in de weg.

U kunt de verfresten op meerdere manieren verwijderen. Soms komt u al een eind met schuren, maar er zijn ook speciale middelen hiervoor in de handel. Ook een verfföhn kan helpen. Het wegwerken van beschadigingen is afhankelijk van de ernst van de schade. Gelukkig is red cedar erg duurzaam en komt houtrot bij deze soort nauwelijks voor.

Let op: red cedar onderhoud producten voor reiniging en herstel van red cedar bevatten chemische en niet ongevaarlijke ingrediënten. Wees dus voorzichtig met de toepassing en volg altijd de instructies van de fabrikant. Dit is in het belang van uw veiligheid, maar ook belangrijk voor het beste resultaat.

Reiniging en herstel van Red Cedar
2 (40%) 8 votes